אחריי יותר מעשרים שנה בהן היו לי לפחות חמש מכוניות אני עוצר רגע בחריקת בלמים ושואל, למה לקנות אם אפשר להשכיר? הרי השכרת רכב בארץ ובכל מקום בעולם יכולה להיות פתרון לא רק לחברות ולעסקים בינוניים אלא גם לעסק קטן ואפילו לאדם פרטי כמוני. כמו לכל דבר גם להשכרת רכב יש חסרונות אבל לדעתי היתרונות עולים עליהן. וגם נכון שאנחנו אוהבים לרכוש ומרגישים בטוח שהדירה, הרכב, האופניים ו... הם שלנו - אבל אפשר גם אחרת.
השכרת רכב בארץ - לא לעשירים בלבד
תחשבו רגע. למה אנחנו צריכים רכב אם הוא לא סופק לנו מהעבודה? כל מי שבבעלותו רכב פרטי יכול לספר עד כמה זה מתסכל לראות בכל חודש בחשבון הבנק את חמש הספרות שהוצאנו רק על הדלק, וזה לפניי ההוצאות על אחזקת הרכב. זה פשוט מטורף!
אז למה אנחנו עושים את זה לעצמנו אם השכרת רכב בארץ (ובכלל) כבר לא נחשבת פריבילגיה לעשירים בלבד? הרי היום המחירים נוחים כמעט לכל כיס. זה חסכוני, זה מפנק ואפילו יש כאלה שיעיזו להגיד כי השכרת רכב בארץ (ובכלל) זה מתחשב בסביבה ובחברה.
השכרת רכב בארץ - הבחירה השפויה
עד כאן התיאוריה. כדי להיות מעשי בדקתי ומצאתי שבממוצע, השכרת רכב בארץ תעלה לי בסביבות ה- 900 ₪ לשבוע (בדרך כלל כולל ביטוח). קצת מבהיל במבט ראשון אבל במחשבה שנייה הסיפור לא כל כך יקר, כי:
- אני לא חייב לנסוע ברכב פרטי כל יום - זה אולי יעצבן כמה אנשים אבל אני חייב להזכיר את העובדה שיש אופניים וגם תחבורה ציבורית - בריא וחסכוני לי וגם לסביבה.
- מדובר ברכב חדש ומטופל היטב - זאת במידה ובחרתי בחברה שרוצה לשמר את קהל לקוחותיה.
- יש משהו מפנק ברכב חדש מהשכרה - גם אם הרכב קטן וגם אם אני לא מפונק במיוחד.
- אפשר לגוון ולבחור בכל פעם רכב מסוג שונה לפי מטרת הנסיעה - זו יכולה להיות נסיעה משפחתית, נסיעת עסקים, נסיעה למקום בילוי או כל נסיעה אחרת.
- אפשר לחלוק בעלויות - זה כמובן תלוי במטרת ההשכרה ובשותף שלכם לנסיעה
אני בטוח שאני יכול למצוא עוד לא מעט יתרונות שישכנעו, לפחות את עצמי, למה השכרת רכב בארץ וכנראה שגם במקומות אחרים בעולם, היא הבחירה השפויה.
השכרת רכב בארץ - מציאות חדשה
אז אחריי ששכנעתי את עצמי כי השכרת רכב בארץ הוא רעיון גאוני, ועד כמה הדבר יכול לתרום לכיסי הפרטי, לסביבה, לכלכלה ולחברה, התחלתי לדבר על כך עם עוד חברים. למרות שבתחילה נתקלתי בהסתייגות קלה, כולם השתכנעו לבסוף שהצדק איתי. מעודד מהגיבוי החברתי הדבקתי בגאון שלט למכירה על רכבי הנאמן, נרגש לקראת דרך חיים חדשה.
אתם יכולים לחייך בתמיהה אבל לדעתי השכרת רכב בארץ הוא פתרון תחבורתי וחברתי כמעט מהפכני. בואו ותצטרפו אליי למהפכה השקטה.
|